Погодний інформер


 



study.ua


Освітній портал Педагогічна преса





 


 


 


 


 


 

 

 


 


 

 

 

 

 

Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 

Виховна робота і самоврядування в ліцеї - Ліцейна газета

Представляємо черговий  номер  нашої  газети

 

 

 

Виставки у Києві(Лютий-Березень)

1. Виставка Тоні Оурслера "agentic iced etcetera"

Місце проведення: Центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre м. Київ, вул. В. Васильківська 1

Проводиться з 16.02.2013 до 21.04.2013

2. Деформаіїи в арт-центрі Якова Гретера

Місце проведення: Арт-центр Якова  Гретера  м. Киї вул. Вадима Гетьмана, 6

Проводиться з  08.02.2013 до 31.03.2013

 

3. Виставка-ярмарок Країна Шоколаду  2013

Місце проведення: Вулиця Хрещатик м. Київ

Проводиться  27.04.2013

4. Виставка World Press Photo у  Музеї історії міста Києва

Місце проведення: Музей історії міста Києва г. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 7

Проводиться з 07.02.2013 до 27.02.2013

5. СПАДКОЄМНІСТЬ: традиції та інновації в народному мистецтві

Місце проведення: Музей Івана Гончара г. Київ,вул. И. Мазепи, 29

Проводиться з 31.01.2013 до 28.02.2013

6. Міжнародний Чемпіонат Породистых Котів 2013

Місце проведення: Нічний клуб New York г. Київ, б. Перова, 2

Проводиться з 02.03.2013 до 03.03.2013

7. "Світ вверх ногами" Катерина Дудник

Місце проведення: Галерея Парусна г. Київ,вул. Хорива, 43

Проводиться з 22.02.2013 до 10.03.2013

 

НОВИНИ

Передмова

Тим часом в нашому дорогому ліцеї багато чого відбулося: подорожі учнів, прояви самоврядування, концерти. Всі ці події складають життя цього місця, про них і хочеться вам розповісти.

День Святого Валентина

Перш за все хотілося розповісти про найтепліше свято зими. Я маю на увазі День Св’ятого Валентина, або День Всіх Закоханих. Групою волонтерів, на чолі з Гнатюк Христиною(так-так, та сама, що президент ліцею) , був організований концерт в честь цього св’ята, також був прикрашений ліцей, та намальовані стін-газети. В ньому приймали участь багато учнів, наявне було також журі: Сурма Сергій Степанович, Науменко Ольга Борисівна, та Алла Олександрівна Шабатин. Оскільки ніхто нас не затюкав, то св’ято пройшло, думаю, доволі добре. Докладно про День Всіх Закоханих читайте в рубриці «Подія місяця».

Відвідини планетарію

Далі хочеться трохи розповісти про подорожі наших ліцеїстів. У вівторок, 12 лютого, 9-б клас відвідав планетарій. Це була не дуже довга подорож, але дуже яскрава і незабутня.
Планетарій знаходиться на станції метро "Олімпійська". Це стара, але відреконструйована будівля. Там були дуже великі ціни на продукти. Один середній попкорн коштував 25 грн. Схоже, що нас надули! 
Наш фільм тривав одну годину. Загалом було цікаво. Деякі діти додумались і вклались на м*які лавки(кушетки) і їм було зручніше всіх. Космос, знаки зодіаку і інше. Такий захоплюючий світ космосу. 
В цьому планетарії є не тільки фільми про космос, їх план на фільми дуже великий. На різні теми. Вся ця космічна атмосфера посприяла гарному сну для деяких глядачів. І нарешті, коли всі вийшли з планітарію то ми стали очевидцями дуже страшних подій.
Не знаю,як це пережили інші, та схоже всі були дуже налякані. Невідома жінка, в коричневій дубльонці, в страшних чорних черевиках підбігала до всіх юних глядачів і щось кричала "Пшш", "Фууу", "Держи", "Ты заморожен". Вона переслідувала нас доти, поки ми не зайшли в вагон метро. 
Ми це пережили. Тому що ми були разом, тримались один за одного, як справжні мушкетери. Це була неймовірна подорож до планетарію. Ці спогади залишуться в нас на довго. (Прим.: автор - Анастасія Чайковська).

Наші юні театрали

Ліцеїсти з 9-А класу теж мохом не заростали. З власної ініціативи була організована п’єса Наталка-Полтавка (жаль, показ відбувався тільки в самому 9-А). Світ побачила комедійна пародія на Наталку-Полтавку.  Судити, звісно, вам, але я думаю, що все пройшло чудово. Організатором цього всього чуда являлась Ірина Малій з 9-А класу. Окремий привіт справжньому автору цієї переробки, навіть би Кінг, ойййй, Керрі би йому позаздрив. Ось такий у нас веселий 9-А.



 

 

 

 

 

Команда комедійної пародії  «Наталка-Полтавка»

День соборності України

Що таке День Соборності України? Чому його святкують? Що відбувалося у цей день в ліцеї?

Ідея соборності бере свій початок від об'єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії. Протягом віків її практичним втіленням займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. У XVIII — початку ХХ ст., коли українські землі були поділені між сусідніми державами: Польщею, Московією, Румунією, Австро-Угорщиною, ця ідея знайшла своє відображення у працях кращих вітчизняних мислителів, оскільки для боротьби за свої національні інтереси Україні була вкрай важливою територіальна єдність. Св’яткуючи День Соборності України, ми св’яткуємо об’єднання Української Народної Республіки та Західної Народної Республіки. Це відбулося 22 січна 1919 року, але офіційно день соборності України відзначається з 1999 року.

В честь св’яткування Дня Соборності України Харитонова Марина з 10-Б класу презентувала свою стін-газету.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ночной Лондон

Над крышами ярко светит луна,

И слышится лишь бой часов.

Средь синих небес королева она,

И средь тишины, и средь этих оков.

Загадочно светят дорог фонари,

Туман пробирается тихо.

По улицам этим до времен, до поры,

Плывут людей тайны и лихо.

Кто не успел, а кто – не сумел:

Интереса для других нет.

Но если ты хочешь, и если ты смел,

То послушай улиц ответ.

В серебряных вздохах прохладных ветров,

В бое огромных часов.

Ты сможешь понять, про что был твой сон,

Всколыхнувший звёздный покров.

Пока город спит, в безмолвии ветра

Пройдётся немой слушок –

Где-то там, вдалеке, в километрах

Ворон Лондона сделал шажок.

И там, вдалеке, зазвучали часы,

И будут идти год за годом.

Те тайны по улицам нашей мечты,

Что хранит наш загадочный Лондон.

 

 

ПОДІЯ


 

Ліцейна поштова скринька, плакати, конкурси, концерт…

 

«Наш чарівний купідон» «А тут таємні валентинки»

 

«Наша пошта» «Валентинки»  «Концертна програма»

Саме так увійшов у пам’ять учнів та вчителів ліцею «Універсум» День Святого Валентина 2013 року.  Це, напевно, вперше, коли учні самі організували концерт: написали сценарій та подарували незабутні враження глядачам і учасникам. Конкурсанти передавали свої емоції, щирість та справжні почуття любові. Немов заворожені, глядачі захоплено слухали мелодію гітари та спів юних талантів ліцею. Схоже всі відкрили для себе по-новому учня 9-А класу, Костю Багдасарянця: сподіваємося, що його дотепні фрази і надалі будуть супроводжувати концерти та виступи. Зрозуміло було, чому саме він з Мариною Харитоновою перемогли у номінації «Найкреативніша пара».

 

«Найкреативніша пара»До речі, брат Кості, Сергій, теж брав участь у конкурсі разом з Діаною Скалюк (9-Б); вони змогли передати ті ніжні й прекрасні почуття у своєму вальсі, тому й отримали звання «Найелегантнішої пари».

 

«Найвишуканіш пара»

Запам’яталися і «професор» 9-А класу, Владислав Олександрович Шанін, та його чарівна партнерка Аня Поночевна, вона безперечно вразила суддів  зав’язуванням краваток, а танець у їх виконанні був пронизаний почуттям палкого кохання. За гармонійність, судді номінували їх парою «Льоду та полум’я».

 

«Лід і полум я»

Але, переможцями стали Аліна та Дмитро, які полонили і танцем, і влучними відповідями, і компліментами, після яких всі дівчата у залі задоволено зітхали, а хлопці, певно, «мотали їх на вус». Навіть члени журі були приємно враженні їхніми знаннями європейської кухні та модерністю танцю.

«Наші переможці» Отож, через рік з нетерпінням будемо чекати цього свята, нових учасників, конкурсів та виступів, організованих учнями ліцею «Універсум». До зустрічі на наступному концерті!

Автор-Малій Ірина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шевченківський район був створений згідно з постановою ЦВК УРСР 4 квітня 1937 року. У жовтні 2001 року район збільшився внаслідок злиття з колишніми Радянським та Старокиївським районами міста.

Історія району тісно пов'язана як з історією створення самого міста, так і з історією державотворення давньоруської держави - Київської Русі. Головні події славної історії України, пов'язані з боротьбою за створення незалежної Держави, проходили саме в межах Шевченківського району.

Серце древньої столиці Київської Русі, безумовно, - сучасний Шевченківський район. Саме тут, на цій території починалося будівництво славного міста. Тут жили наші предки, тому кожен куточок, кожна вулиця овіяні подихом історії, споминами про "матерь городов русских" і не дивно, що жоден район Києва не має стільки історичних реліквій як Шевченківський.

Взагалі, Шевченківський район являється одним з самих озеленених районів столиці – 13 парків, 79 скверів і 6 міських бульварів.

Там де знаходиться наш ліцей, можливо, колись точилися запеклі бої за право володіння Києвом. Можливо, що на місті розташування Швидко колись сідав перепочити Володимир Великий, чи Ярослав Мудрий. Хто знає, все можливо…

Продовження історії Шевченківського району, ви можете прочитати в наступному випуску ліцейної газети.

 

 

 

ШКОЛА

Навчальний рік в Японії розділений на великі семестри, початок фіксується в перших днях квітня і збігається з часом цвітіння сакури - японської вишні. Після кожного семестру у них проходять іспити з усіх предметів, деякі іспити вони здають посередині навчального року. Якщо порівнювати, іспити дуже схожі на наші, тільки більш посилені. На жаль, в японських школах не передбачені їдальні, тому учні приносять їжу з собою (бенто, онегірі). Учням відкритий вихід в двір та на дах школи, яка обгороджена двометровою сіткою. Школи в Японії поділяються на три види: молодші школи, середні школи і старші школи. Термін навчання триває 3 роки. Існують також елітні загальні школи - тільки для хлопчиків або тільки для дівчаток, в такі школи дуже важко потрапити дитині з небагатої сім'ї. До речі, після кожного навчального року учнів розформовують по класами, розраховуючи за рівнем їх успішності. Приходячи після канікул, учні дивляться на стенди і часто розлучаються з друзями дитинства, але знаходять нових і іноді продовжують активно спілкуватися зі старими приятелями.  Учні обов'язково носять шкільну форму. У кожній школі вона своя. Форма - відмітна ознака шкіл. Як правило, в японських школах до учнів-відмінником йде зовсім інше ставлення, ніж до інших. У відмінниках бачать ідеальних людей. Також у Японії є така традиція: якщо дитина захворіла, за місце нього може піти мама і записати лекції вчителя-сенсея… А чому б і ні? Щоб вчитися в японських школах, необхідне знання японської мови. А це складно: часто навіть самі японці не знають, як вимовити ім'я, написане на візитній картці, тому обов'язково перепитують свого співрозмовника. Те ж саме і з звичайними загальновживаними словами, проте тут вже на допомогу приходить контекст.

Контактна інформація

Ліцей "УНІВЕРСУМ"
Україна, 03035, Київ, провулок  Політехнічний, 3-а
Тел/факс : (044) 236-1976
e-mail: universum95@ukr.net