Погодний інформер


 



study.ua


Освітній портал Педагогічна преса





 


 


 


 


 


 

 

 


 

Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Новини - Сайт

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор ліцею «Універсум»

_______________ С.СУРМА

АЛГОРИТМ ДІЙ

ПРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ЛІЦЕЇ «УНІВЕРСУМ» НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ

ЗЕЛЕНИЙ РІВЕНЬ епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Організація освітнього процесу

Заборонено

Дозволяється

Організація харчування

  1. Температурний скринінг працівників при вході до закладу
  2. Опитування учнів щодо самопочуття перед початком занять.
  3. Організація місць для дезінфекції рук на входах у ліцей.
  4. Графік допуску здобувачів освіти з використанням запасних входів.
  5. Переведення окремих предметів у дистанційну форму викладання.
  6. Провітрювання приміщення після кожного уроку не менше 10 хвилин.
  7. Обробка та дезінфекція поверхонь у кінці робочого дня після уроків і занять.
  8. Організація місць для збору використаних засобів індивідуального захисту.
  9. Дотримання правил гігієни одягання і знімання ЗІЗ (мити руки або обробляти антисептиком перед кожною дією).
  10. Забезпечення санітарних кімнат рідким милом та паперовими рушниками.
  11. Ознайомлення працівників ліцею, учнів та батьків з правилами безпеки  щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, дотримання протиепідемічних заходів та особистої гігієни.
  12. Розміщення інформаційних матеріалів на стендах та сайті ліцею.
  13. Обладнане спеціальне приміщення для тимчасового ізолювання хворого.
  14. У разі виявлення  симптомів хвороби в учасників освітнього процесу:

-     терміново їх ізолювати, забезпечивши індивідуальними захисними засобами (медична маска, рукавички),

-     повідомити   медичну сестру (відповідальну особу), батьків, лікувальну установу;

-     обмежити доступу до приміщень, де перебував хворий.

  1. Допускати до роботи персонал без засобів індивідуального захисту та без проведення температурного скринінгу.

 

  1. Допускати на робоче місце працівників із ознаками гострого респіраторного захворювання або з підвищеною температурою тіла понад 37.2 0С.

 

  1. Допуск до ліцею сторонніх осіб, а також батьків та осіб, які супроводжують здобувача освіти (крім дітей з інвалідністю).
  2. Перебувати без маски у приміщенні ліцею (окрім уроків/занять).

 

  1. Використовувати багаторазові (тканинні рушники).

 

  1. Залишати самовільно місце самоізоляції.

1.  Відвідувати ліцей у звичному режимі.

2.  Перебувати без маски під час уроків та занять у гуртках.

3.  Проводити уроки та заняття гуртків на свіжому повітрі.

4.  Проводити культурні, розважальні та інші заходи на свіжому повітрі відповідно до протиепідемічних вимог.

5.  Організувати роботу бібліотеки, гуртків відповідно до затверджених графіків з дотриманням протиепідемічних вимог.

6.  Проводити лабораторні заняття у спеціалізованих кабінетах (фізики, хімії) та здійснювати поділ на групи при вивченні окремих предметів за умови дотримання епідеміологічних вимог (дезінфекція поверхонь між уроками, провітрювання приміщення).

ЗАБОРОНЕНО:

-    Здійснювати мультипрофільне харчування («шведський стіл») та шляхом самообслуговування.

 

-    Користуватися питним фонтанчиком.

 

-    Перебувати працівникам їдальні без масок та рукавичок.

 

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ:

-  Організувати гаряче харчування в їдальні за графіком за умови відстані між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.

-  Організація роботи буфету, враховуючи вимоги дистанціювання та відповідно до графіка.

 

-  Перебування на лінії роздачі їжі, отримання та вживання їжі з дотриманням фізичної дистанції 1 метр.

-  Організація питного режиму з допомогою використання індивідуальних ємкостей для рідини або фасованої питної продукції.

АЛГОРИТМ ДІЙ

ПРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ЛІЦЕЇ «УНІВЕРСУМ» НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ

ЖОВТИЙ РІВЕНЬ епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Організація освітнього процесу

Заборонено

Дозволяється

Організація харчування

1.  Виконуються усі заходи зеленого рівня.

2.  Класи/групи, в яких виявлено осіб (учнів/ вихованців/ працівників) з підозрою на COVID (підозра встановлена лікарем) переводяться на навчання у дистанційному режимі до отримання результатів тестів.

3.  Учні/вихованці, які були в контакті з хворим на COVID, переводяться на 2 тижні (період самоізоляції) на навчання у дистанційному режимі; педагоги – на роботу у дистанційному режимі.

4.  Класи/групи, в яких виявлено хворого на COVID учня/вихованці/педагога, переводяться на навчання у дистанційному режимі.

5.  Збільшення кількості прибирань та дезінфекції поверхонь на поверсі, де навчався клас/група, що переведені на дистанційний режим, та в місцях загального користування.

6.  Обмеження руху учнів ліцеєм.

7.  Організація освітнього процесу для класів/груп, які навчаються на одному поверсі з класом/групою, що переведені на дистанційний режим виключно на цьому поверсі.

8.  Організація спілкування педагогів між собою, з батьками, проведення нарад лише в онлайн режимі.

9.  З паперовими документами та класними журналами працювати виключно в масках та захисних рукавичках.

10.  Зменшення обсягу домашніх завдань для учнів, які перебувають на дистанційному режимі.

1.Виконуються усі заборони зеленого рівня.

2.Відвідувати ліцей упродовж 2 тижнів особам (учням/вихованцям/працівникам), які були в контакті з хворими.

3.Проводити освітній процес безпосередньо в приміщенні ліцею упродовж 2 тижнів у класах/групах, у яких було виявлено хворого учня/вихованця/педагога.

 

1.  Відвідувати ліцей у звичному режимі, окрім учнів/вихованців/класів/груп, які переведені у дистанційний режим.

2.  Перебувати без маски під час уроків та занять у гуртках.

3.  Проводити уроки та заняття гуртків на свіжому повітрі.

4.  Проводити культурні, розважальні та інші заходи на свіжому повітрі відповідно до протиепідемічних вимог.

5.  Організувати роботу бібліотеки, гуртків відповідно до затверджених графіків з дотриманням протиепідемічних вимог та проведенням дезінфекційних заходів.

6.  Проводити виробниче навчання у спеціалізованих кабінетах\лабораторіях та здійснювати поділ на групи за умови дотримання епідеміологічних вимог (дезінфекція поверхонь між уроками, провітрювання приміщення).

ЗАБОРОНЕНО:

-  Здійснювати мультипрофільне харчування («шведський стіл») та шляхом самообслуговування.

 

-  Користуватися питним фонтанчиком.

 

-  Перебувати працівникам їдальні без масок та рукавичок.

 

 

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ:

-  Організувати гаряче харчування в їдальні за графіком за умови відстані між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.

-  Організувати харчування учнів, які навчаються на одному поверсі з класом, що переведений на дистанційний режим, окремо від інших учнів (за окремим графіком).

-  Організація роботи буфету, враховуючи вимоги дистанціювання та відповідно до графіка.

-  Перебування на лінії роздачі їжі, отримання та вживання їжі з дотриманням фізичної дистанції 1 метр.

-  Організація питного режиму з допомогою використання індивідуальних ємкостей для рідини або фасованої питної продукції.

 

 

АЛГОРИТМ ДІЙ

ПРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ЛІЦЕЇ «УНІВЕРСУМ» НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ

ПОМАРАНЧЕВИЙ РІВЕНЬ епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Організація освітнього процесу

Заборонено

Дозволяється

Організація харчування

1.  Виконуються усі заходи зеленого та жовтого рівня.

2.  Класи/групи, в яких виявлено осіб (учнів/ вихованців/ працівників) з підозрою на COVID (підозра встановлена лікарем) переводяться на навчання у дистанційному режимі до отримання результатів тестів.

 

3.  Учні/вихованці, які були в контакті з хворим на COVID, переводяться на 2 тижні (період самоізоляції) на навчання у дистанційному режимі; педагоги – на роботу у дистанційному режимі.

 

4.  Класи/групи, в яких виявлено хворого на COVID учня/вихованці/педагога, переводяться на навчання у дистанційному режимі.

 

5.  Збільшення кількості предметів, які можуть бути переведені у режим дистанційного навчання.

 

6.  Переведення за бажанням батьків (за заявами та рішенням педагогічної ради) на дистанційне навчання  деяких учнів.

 

7.  Обмеження пересування ліцеєм учасників освітнього процесу, окрім випадків, передбачених режимом роботи ліцею.

 

8.  Посилення контролю за станом здоров’я учасників освітнього процесу.

 

9.  Збільшення кратності прибирань та дезінфекції поверхонь в усіх приміщеннях та на території ліцею.

 

10.  Зменшення обсягу домашніх завдань для всіх учнів.

1.  Виконуються усі заборони зеленого та жовтого рівня.

2.Відвідувати ліцей упродовж 2 тижнів особам (учням/ вихованцям/ працівникам), які були в контакті з хворими.

 

3.Проводити масові (культурні, розважальні, спортивні, соціальні та інші) заходи.

 

4.Проводити освітній процес за кабінетною системою.

 

1.  Відвідувати ліцей у звичному режимі, окрім учнів/ вихованців/ класів/ груп, які переведені у дистанційний режим.

 

2.  Перебувати без маски під час уроків та занять у гуртках.

 

3.  Проводити уроки та заняття гуртків на свіжому повітрі з додатковою дезінфекцією поверхонь.

 

4.  Організувати роботу бібліотеки, гуртків відповідно до затверджених графіків з дотриманням протиепідемічних вимог та проведенням дезінфекційних заходів безпосередньо в кабінетах, у яких навчаються учні.

 

ЗАБОРОНЕНО:

-  Здійснювати мультипрофільне харчування («шведський стіл») та шляхом самообслуговування.

 

-  Користуватися питним фонтанчиком.

 

-  Перебувати працівникам їдальні без масок та рукавичок.

 

 

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ:

-  Організувати гаряче харчування в їдальні за графіком відповідно до вимог ГУ Держпрод-споживслужби.

-  Організувати харчування учнів, які навчаються на одному поверсі з класом, що переведений на дистанційний режим, окремо від інших учнів (за окремим графіком).

-  Організація доставки буфетної продукції безпосередньо в клас (за попереднім замовленням).

 

-  Організація питного режиму з допомогою використання індивідуальних ємкостей для рідини або фасованої питної продукції.

 

 

 

АЛГОРИТМ ДІЙ

ПРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ЛІЦЕЇ «УНІВЕРСУМ» НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ

ЧЕРВОНИЙ РІВЕНЬ епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Організація освітнього процесу

Заборонено

Дозволяється

Організація харчування

 

1.  Переведення освітнього процесу в дистанційний формат.

2.  Уроки/заняття у дистанційному режимі проводити відповідно до затвердженого розкладу, не перевищувати їх кількість.

3.  Зменшити тривалість онлайн уроків у 8-х класах – до 25-30 хв., у 9-11 кл. – до 30-35 хв.

4.  Зменшити обсяг домашніх завдань.

5.  Організувати проведення онлайн консультацій для батьків.

6.  Організувати спілкування між усіма учасниками освітнього процесу в онлайн режимі.

 

1.Відвідувати ліцей усім учасникам освітнього процесу.

 

 

1.  Організувати освітній процес у дистанційному режимі.

 

ВІДСУТНЄ

 

У разі хвороби на COVID технічних, медичних працівників та працівників харчоблоку організація освітнього процесу відбувається відповідно до висновків та рекомендацій ГУ Держпродспожислужби.

Контактна інформація

Ліцей "УНІВЕРСУМ"
Україна, 03035, Київ, провулок  Політехнічний, 3-а
Тел/факс : (044) 236-1976
e-mail: universum95@ukr.net